لپ تاپ ها در اندازه های متنوع ساخته میشوند،چراکه ویژگی اصلی آنها حمل آسان است.هرکدام قابلیت متفاوتی دارند.باید نسبت به نیازتان و کارایی لپ تاپ را خریداری کنید.برای مثال فردی که کاربری مهندسی دارد باید سیستم قدرتمند تری را خریداری کند.
با بودن تبلت و گوشی های هوشمند،لپ تاپ همچنان جایگاه خودش را حفظ کرده است.
در این مقاله سعی میکنیم اطلاعات مفیدی برایتان ارائه دهیم تا با دید باز بهترین لپ تاپ را برای خودتان تهیه نمایید.
انتخاب سیستم عامل موردنظر:
اکثر لپ تاپ ها دارای یکی از سه سیستم عامل های زیر میباشند.
اپل macOS Catalina
ویندوز 10
Chrome OS
اپل macOS Catalina
تمام مک بوک های جدید دارای جدیدترین سیستم عامل دسکتاپ اپل به نام macOS Catalina هستند.عملکرد مک ها با ویندوز 10 بسیار مشابه است.
اما محیط کاربری متفاوتی دارند.برای مثال سیستم عامل مک در نسخه تاچ ساخته نشده است.برای آپدیت برنامه هایتان سیستم عامل برنامه هایتان را به مک منتقل میکند.کار با این سیستم عامل بسیار لذت بخش است.
ویندوز 10
منعطف ترین سیستم عامل در جهان، ویندوز است که نسبت به بقیه سیستم عامل ها در مدل های مختلفی از لپ تاپ ها اجرا می شود و این نشان از محبوبیت آن می باشد. ویندوز 10 آخرین نسخه شرکت مایکروسافت است.نسبت به نسخه های قبل پیشرفت بسیاری داشته است. در آپدیت جدید ویندوز 10، شما این امکان را دارید تا لپ تاپ را به حالت تبلت در بیاورید از مهم ترین آنها باید به کورتانا اشاره کرد که یک دستیار هوشمند می باشد. لپ تاپ های دارای ویندوز 10 برای دانشجویان، ،کارمندان و محققان و حتی به گیمرها توصیه می شود.
Chrome OS
سیستم عامل کروم بوک که بسیار قیمت مناسبی دارد در شرکت سامسونگ Chromebook3 رو نمایی شد.
متعلق به سیستم عامل گوگل است.بسیار ساده و ایمن میباشد ولی محدود تر از دو سیستم عامل مک و ویندوز است.شباهت زیادی به ویندوز دارد ولی در آخر به مرورگر کروم ختم میشود.از مشکلات این سیستم عامل این است که حتما باید با اینترنت کار کند و آف لاین کار نمیکند.البته این عیب در حال حل شدن میباشد.کروم بوک ها عمر باتری طولانی،وزن کم و قیمت مناسب تری دارند.شما میتوانید برنامه های اندروید را اجرا و لپ تاپتان را 2 در 1 کنید. منظور از دو در یک این است که لپ تاپ شما هم یک لپ تاپ است و هم یک تبلت! این دسته از لپ تاپ ها دارای لولا 360 درجه هستند با خم کردن کامل صفحه نمایشگر به تبلت تبدیل میشود.
انتخاب سایز مناسب لپ تاپ:
11 تا 12 اینچ :با وزن بین 1.1 تا 1.5 کیلوگرم جزء سبک ترین و باریک ترین لپ تاپ ها محسوب میشوند.
13 تا 14 اینچ :یکی از بهترین گزینه ها میباشد با وزن 1.8 کیلوگرم، همچنین حمل راحتی دارد.
15 تا 16 اینچ :وزنی بین 1.8 تا 2.5 کیلوگرم دارند.از نظر سخت افزاری قوی تر میباشند.لپ تاپ های 15 بیشتر در بازار میباشد و 16 اینچ کمی نایاب است.
17 تا 18 اینچ :اگر استفاده شما از لپ تاپ هر روز میباشد گزینه مناسبی است.مناسب بازی ها و پروژه های حرفه ای است.
عمر باتری:
این نکته را بدانید ایده آل باتری لپ تاپ حداقل دو ساعت در صورت استفاده از اینترنت و حداکثر شاید تا 4 ساعت باشد. لپ تاپ را نباید ساعت ها به شارژ بزنید.استفاده از اینترنت شارژ باتری لپ تاپ را به سرعت کاهش میدهد. نگران عمر باتری نباشید چرا که شما می توانید باتری لپ تاپ را خارج کنید و بصورت اتصال مستقیم از آن استفاده کنید که این گونه باتری لپ تاپ شما آسیبی نخواهد دید.البته امکان خارج کردن باتری در لپ تاپ های مک بوک اپل وجود ندارد.
چک کردن صفحه کلید و موس لپ تاپ:
تسلط و راحتی شما به صفحه کلید و تاچ پد یا همان موس لپ تاپ بسیار مهم است،چراکه از قسمت هایی است که همیشه با آن مشغول کار هستید.لذا قبل از خرید چند ثانیه حتی شده به طور فرضی با آن کار کنید.
مشخصات اصلی
Cpu:
مهم ترین بخش یک لپ تاپ است.cpu همان پردازنده
شماست.محبوب ترین پردازنده های دنیا:
Intel 10th Gen
Intel Core i9
Intel Core i7
Intel Core i5
Intel Core i3
Intel Xeon
Intel Pentium
Intel Core m / Core i5 / i7 "Y Serie
AMD Ryzen 4000
AMD A, FX or E Series
RAM :
سیستم های با قیمت ارزانتر معمولا رم 4 گیگا بایتی دارند.توصیه ما به شما این است برای اینکه توانایی کارهای روتین خود را داشته باشید از رم 8 استفاده نمایید.برای کارهای سنگین با کمی هزینه بیشتر از رم 64،32،16 گیگا بایتی استفاده کنید.
گرافیک لپ تاپ : چنانچه هدفتان از خریدن لپ تاپ طراحی های سه بعدی و بازی های با حجم سنگین است نیازمند به کارت گرافیک قوی و بالا میباشید.با کمی هزینه بیشتر می توانید پردازنده گرافیکی AMD یا Nvidia را خریداری کنید.
حافظه داخلی لپ تاپ :
حافظه داخلی یا همان هارد از اجزا مهم است.به طور کلی هارد داخلی را هارد اینترنال و هارد خارج از سیستم را اکسترنال میگویند.
لپ تاپ های میان رده معمولا دارای حافظه 500گیگا بایت است.اما لپ تاپ های با حافظه 1 یا 2 ترابایتی هستند که در اینصورت شاید دیگر نیاز به هارد اکسترنال نباشد.
بعضی لپ تاپ ها مجهز به هارد ssd است که دارای تکنولوژی متفاوت است و از سرعت بالایی برخوردار میباشد.
نسل پردازنده لپ تاپ :
فکر کنید که شما تصمیم به خرید لپ تاپ core i7 تولید شده سال 2017 را با مبلغn تومان دارید. جالب است بدانید که لپ تاپ نسل جدید core i3 پردازنده اینتل در سال 2020 قدرتمند تر از پردازنده core i7 سال 2017 می باشد. بنابراین حتما از نسل پردازنده مطمئن شوید و هیچ لزومی به خرید Core i7 به قیمت بالا نیست چرا که لپ تاپ core i3 سال 2020 کارایی لازم را دارد.
گارانتی:
واردات لپ تاپ به صورت رسمی و قانونی به عهده چند شرکت میباشد.این شرکت ها مسئولیت گارانتی را نیز عهده دارند.پس از هر مغازه ای که لپ تاپ را میخرید ، با هر برند و قیمتی، باید یکی از این شرکت ها گارانتی کرده باشد.با جستجو در اینترنت میتوانید در طی بازه زمانی گارانتی از موارد آن مطلع باشید.
حسگر اثر انگشت:
برخی از شرکت های تولید کننده برای امنیت لپ تاپ شما از حسگر اثر انگشت استفاده کرده اند.که با این قابلیت لپ تاپ شما از حالت قفل خارج میگردد.
قبل خرید حتما آن را تست کنید که در صورت مشکل رفع شود.
نکته قابل توجه در مورد آنباکسینگ لپ تاپ یا همان بسته بندی است.توجه داشته باشید که لپ تاپ با برچسب گارانتی شرکت وارد کننده لپ تاپ به طور کامل پلمپ باشد.چنانچه بسته بندی باز بود از آنجا خرید نکنید.
نکته دیگر که باید توجه داشته باشید تعداد پورت های لپ تاپ است.بخاطر باریک شدن لپ تاپ ها تعداد پورت ها کاهش یافته و در صورت نیاز به چند پورت باید از وسایل جانبی استفاده کنید.پس حتما دقت نمایید لپ تاپ ها 2 تا 3 پورت را دارا باشند.
از مشخصات لپ تاپ خوب داشتن سیم کارت نسل چهار یا LTE میباشد.اگر همه جا از اینترنت و لپ تاپ استفاده میکنید بهتر است به داشتن LTE دقت کنید.
معرفی چند لپ تاپ برتر سال 2021
در کل بهترین نوع لپ تاپ Dell XPS 13
بهترین برای بازی Razer Blade 15
لپ تاپ همه کاره با نمایشگر عالی HP Specter X360 15T
بهترین نوع برای دانشجویان Huawei Matebook X Pro
بهترین نوع از لحاظ هزینه Asus VivoBook F510UA
بهترین نوع اپل Apple MacBook Air
مقرون به صرفه ترین لپ تاپ Acer Aspire E15
بهترین لپ تاپ برای بازی MSI GS65 Stealth
بادوام ترین لپ تاپ Lenovo ThinkPad X1 CARBON